Mladi u Agrobiznisu: Od novca važnija im je stručna pomoć - iKragujevac


Vesti

mbasada Kraljevine Norveške završila je jednogodišnji program pomoći mladim poljoprivrednicima u Batočini i Kniću, obezbedivši im vaučer od po 500 evra i mentore. Mladi Šumadinci se slažu da im je od novca bila značajnija stručna pomoć agronoma.

Jednogodišnji projekat "Mladi u agrobiznisu", koji je finansijski podržala ambasada Kraljevine Norveške u opštinama Batočina i Knić završen je ove nedelje. Proteklih godinu dana 20 mladih poljoprivrednika iz ovog dela Šumadije, iz pomoć stručnjaka, učilo je o marketingu i prodaji svojih proizvoda, izradi biznis plana i načinima plasiranja robe. Osim stručne, dobili su i jednokratnu finansijsku pomoć od 500 evra za kupovinu opreme koja im je potrebna za proizvodnju.
Međutim, učesnici projekta kažu da im je od novca bila važnija stručna pomoć i informacije. "Od tih 500 evra važnije mi je bilo da mi neko stručan pomogne savetima da li je zemlja dobra, kako da zasadim, kako da održavam kupinjak. Kraljevina Norveške je obezbedila agronoma na kog mogu da računam, što je velika podrška nama mladima", kaže Miloš Avramović (27) iz sela Dobrovodice kod Batočine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu