Programi preduzetničkog obrazovanja - iKragujevac


Vesti

Pripremi mladih za preduzetništvo, kroz školovanje, ali naročito kroz neformalne vidove obrazovanja, trebalo bi posvetiti daleko veću pažnju nego do sada.

To je učesnicima godišnje Konferencije nastavnika srednjih škola sa programima preduzetničkog obrazovanja, koja se održava u Kragujevcu, poručio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

Preduzetničko obrazovanje mladih, kroz školske programe, a naročito kroz neformalnu edukaciju u Evropi je prisutno već 25 godina.

Iako zbog ranijeg društveno-ekonomskog sistema, ali i nasleđenih shvatanja Srbija u tom pogledu značajno kasni, u poslednje vreme sve veća pažnja posvećuje se obrazovanju mladih iz oblasti preduzetništva.

To je, pored ostalog, rekao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Kragujevcu na godišnjoj Konferenciji nastavnika srednjih škola koji sprovode programe preduzetničkog obrazovanja.

Trodnevnu Konferenciju nastavnika iz programa preduzetničkog obrazovanja, organizacija ''Dostignuća mladih'' održava u Kragujevcu zato što, prema rečima Obrada Turkovića, pomoćnika gradonačelnika, grad u toj oblasti ima značajno učešće, rezultate, ali i planove.

Na konferenciji učestvuje 130 nastavnika iz 70 srednjih škola sa područja skoro 50 gradova i opština u Srbiji.

Organizacija ''Dostignuća mladih'' obrazovne programe iz oblasti preduzetništva sprovodi poslednjih deset godina u 280 škola širom Republike, a kroz te vidove edukacije godišnje prođe 11 hiljada učenika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu