Spomen na žrtve revolucionarnog terora - iKragujevac


Vesti

Kraj spomen obeležja kod Gromovića ulaza, i ovog 20.oktobra, odata je pošta žrtvama revolucionarnog terora, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, političkih partija, NVO, Ravnogogorskog pokreta, predstavnika SUBNOR-a, kao i članova i potomaka porodica streljanih.

Pomen je služen svim građanima Kragujevca i okolnih mesta, koji su nastradali nakon oslobođenja grada 1944. godine kao žrtve komunističkog terora. Naime, partizani su te 1944. godine, u kapislani nekadašnjeg Vojnotehničkog zavoda, danima streljali ugledne Šumadince, predstavnike tadašnje građanske klase.

Nakon pomena žrtvama revolucionarnog terora vence kraj spomen obeležja položili su pomoćnici gradonačelnika Obrad Turković i Slađana Radisavljević, predstavnici političkih stranaka - Srpske napredne stranke, Srpskog pokreta obnove, Zajedno za Šumadiju i kao i predstavnici SUBNOR-a i Ravnogorskog pokreta.

Spomenik žrtvama revolucionarnog terora, koji se nalazi ispod Pivarskog parka, podignut je 1999. godine, a parastos je prvi put služen 1990 godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu