KG: Autobuska stanica otvorena za prijem putnika - iKragujevac


Vesti

     Autobusi redovno dolaze na autobusku stanicu, kao i putnici, ali ih na ulazu u samu zgradu dočekuje natpis da stanica ne radi.

     U toku je uređivanje prostorija i infrastrukture, kako bi dobilo dozovlu za rad, preduzeće Autoprevoz Janjušević iz Priboja. Putnici mogu da dobiju samo informacije o redu vožnje, ali ne i karte za prevoz. Takođe ne naplaćuju se ni stanične usluge.

Preduzeće Autoprevoz Janjušević iz Priboja, čija je ponuda o zakupu prihvaćena još u avgustu, nakon iseljenja prethodnog zakupca, firme Bamiron iz Beograda, počela je sa radovima.

Kako su rekli, zatekli su ih brojni problemi koje treba da reše, kako bi dobili dozvolu za početak rada ove autobuske stanice

Iz Agencije za privatizaciju kažu: "Nije tačno da je potpisan Aneks ugovora o zakupu sa bivšim zakupcem, preduzećem Bamiron. U ovom trenutku nemamo zaključen ugovor o zakupu autobuske stanice u Kragujevcu. Nakon objavljenog oglasa za prikupljanje ponuda za izdavanje u zakup autobuske stanice Kragujevac odbor poverilaca je na sednici 13.08.2015. godine jednoglasno doneo odluku da se ne prihvata ponuda Bamiron doo Beograd-ogranak Bamiron KG Kragujevac u iznosu od 300.000,00 dinara, a prihvatio je ponudu ponuđača Autoprevoz Janjušević u iznosu od 5.000.560,00 dinara. Autoprevoz Janjušević iz Priboja dostavio je primedbe na ugovor i iste su dostavljenje odboru poverilaca na izjašnjenje. Napominjemo da saglasnost na izdavanje imovine u zakup, u smislu odredbe čl. 28 Zakona o stečaju, daje isključivo odbor poverilaca. U zavisnosti od izjašnjenja odbora poverilaca Centar za stečaj će ili zaključiti ugovor sa trenutno najboljim ponuđačem ili oglasiti nov poziv za dostavljanje ponuda za zakup u kome će biti definisani uslovi", navodi Agencija za privatizaciju.

Kada će konačno kragujevačka stanica početi i zvanično sa radom i pružanjem svih usluga, na to pitanje odgovor nismo dobili. A ono što se i dalje vidi na samom ulazu u stanicu je natpis prethodnog zakupca, koji novi još uvek nije uklonio.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu