Svečani prijem brucoša na Fakultetu inženjerskih nauka - iKragujevac


Vesti

Za novu generaciju stedenata Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu danas je priređen svečani prijem, na kome su pored nastavno naučnog kadra ovog fakuleta prisustvovali predstavnici Vojne akademije i član Gradskog veća za vaprivredne delatnosti Boris Kovačević.

Lokalna samouprava grada Kragujevca ponosna je na generacije i generacije studenata koji sa znanjem stečenim na ovom fakultetu sa velikim uspehom danas kreiraju sredine u kojima žive i rade, rekao je Boris Kovačević i dodao da je izuzetno počastvovan što je u prilici da govori pred budućim stručnjacima i naučnicima.

Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, danas je otvorilo vrata za novih 290 studenata i to za 160 studenata mašinskog inženjerstva, 39 vojnoindustrijskog, 15 automobilskog i 34 studenta urbanog inženjerstva.

Od ove godine, u kojoj fakultet obeležava 55 godina od osnivanja akreditovana su dva nova studijska programa: Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment za doktorske studije u trajanju od tri godine na srpskom i engleskom jeziku i Računarska tehnika i softversko injženjerstvo. Cilj ovog studijskog programa koji u okviru osnovnih akademskih studija traje četiri godine je da obrazuje inženjere iz oblasti elektrotehnike i računarstva, što obuhvata projektovanje hardvera i softvera, baza podataka, razvoj i primenu veštačke inteligencije u savremenim informacionim sistemima, razvoj veb i mobilnih aplikacija.

U junskom upisnom roku broj prijavljenih kandidata za ovaj studijski program bio je trostruko veći od raspoloživih mesta, tako da će se za zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike od ove godine školovati 39 studenata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu