Planinski skejt u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U četvrtak, 27. avgusta od 17 do 20 časova, na brani jezera u Šumaricama, Kragujevčani će imati priliku da pogledaju revijalne vožnje najboljih američkih i naših mauntin-bordera. 

Svi zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa našim trofejnim skejterima, koji su osvojili zavidan broj medalja na evropskim i svetskim prvenstvima, kao i na otvorenim prvenstvima Madjarske, Rumunije, Bugarske, Nemačke i Slovenije.
Svakako najatraktivnije će biti akrobatske vožnje četiri najbolja mauntin-bord vozača iz Amerike, koji sa našom ekipom putuju po Srbiji. Cilj ove promocije je da što više ljudi vidi šta sve može da se uradi sa ovim daskama, da ih isproba, nauči neke osnove kretanja na bordu, a tako će verovatno poželeti i da se, bar rekreativno bave ovim sportom.
Gradska turistička organizacija “Kragujevac” učestvuje u akciji “Bordom po Srbiji”, koju u saradnji sa ambasadom SAD-a, organizuje Klub planinskog skejtborda “ATB” iz Novog Sada. Ovo sportsko udruženje osnovano je pre devet godina i u tom periodu promoviše ovaj relativno nov sport, koji se širom sveta, veoma brzo razvija. Vožnja planinskog skejtborda (mountainboard-a), idealna je za rekreaciju u prirodi. Tehnika je gotovo ista, kao kod vožnje snou-borda, a prednost je što može uvek da se vozi, jer nije potreban sneg. . 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu