Autoprevoznik "Bamiron" podneo tužbu Apelacionom sudu - iKragujevac


Vesti

Nakon što je Agencija za privatizaciju, kao stečajni upravnik Autosabraćaja, otkazala preduzeću Bamiron ugovor o zakupu autobuske stanice u Kragujevcu pre isteka roka, ovaj autoprevoznik podneo je tužbu Apelacionom sudu. 

Iako im je naloženo iseljenje, vlasnici Bamirona kažu da je ta odluka protivzakonita i da sa stanice, u čije renoviranje su uložili preko 7 milona dinara, neće otići.

Ugovor o zakupu Autobuske stanice sa preduzećem ”Bamiron” sklopljen je u aprilu ove godine, dok je ”Autosaobraćaj” još uvek imao status preduzeća u restrukturiranju. Problem je nastao nakon što je u međuvremenu nad “Autosaobraćajem” proglašen stečaj, a Agencija za privatizaciju objavila poziv za novog zakupca autobuske stanice. Medjutim, kako tvrde vlasnik Bamirona i njegov pravni zastupnik, u ugovoru nije precizirano da može da se otkaže u slučaju stečaja, već samo u slučaju prodaje Autosabraćaja.

Na sednici Odbora poverilaca Autosaobraćaja, koja je održana prošle nedelje, razmatrane su sve pristigle ponude, a autobuska stanica u Kragujevcu data je u zakup Autoprevozu Janjušević, koji je ponudio pet miliona dinara za mesečni zakup, dok je beogradska firma Bamiron na ime zakupa mesečno plaćala 300.000 dinara. Za davanje stanice u zakup Autoprevozu Janjušević glasala su četiri, od šest članova Odbora, a firmi Bamiron naloženo je iseljenje sa stanice.

U Bamironu kažu da je na stanici sve urađeno po zakonu i propisima nadležnih inspekcija, kao i da su uložili preko sedam miliona dinara za uređenje.



 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu