KG: Klubu OSI uručena donacija italijanske Regije Emilija Romanja - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkom Klubu OSI u toku dana održana je svečanost u prisustvu člana Gradskog veća dr Gordane Damnjanović i načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Nikole Ribarića. Predstavnici italijanske Regije Emilija Romanja uručili donaciju u vrednosti od 82. 000 dinara. 

 Regija Emilija Romanja i Minstarstvo spoljnih poslova Italije godinama unazad sarađuju sa Republikom Srbijom, dok je grad Kragujevac u bratskim odnosima sa jednim od gradova ove regije. Proteklh 5 godina u Kragujevcu su pomagali oživljavanje vrtića ,,Čuperak“, pomogli otvaranje centara za mlade, trenutno pomažu i Klub osoba sa invaliditetom, po rečima predstavnice programske kancelarije, Ane Drobnjak.
 U junu tekuće godine u okviru Programa u Kragujevcu gostovalo je ulično pozorište Teatro Due Mondi u čijoj su pozorišnoj radionici i uličnoj predstavi svoj doprinos pruzili korisnici Centara za mlade i Kluba OSI. “Poklon koji ste danas dobili rezultat je vašeg angažovanja i spremnosti da učestvujete u pozorišnoj predstavi koju su organizovali naši prijatelji iz Italije. Učešćem u predstavi pokazali ste spremnost da napredujete, učite i sarađujete i lokalna samouprava grada Kragujevca zahvaljuje se donatorima što je prepoznala ove kvalitete“, rekla je dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja.
Ukupna vrednost Programa podrške politici za decu i mlade iznosi 45 000 evra i ostvaruje se u okviru aktivnosti Dečje ustanove ,,Nada Naumović“ i Centra za razvoj usluga socijalne zaštite ,,Kneginja Ljubica“.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu