Sredstva evropskih fondova za poljoprivrednike iz Šumadije - iKragujevac


Vesti

U naseljima Čumić i Stragari su locirana dva od ukupno pet novoformiranih ruralnih centara za razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Kragujevca. Proteklih dana u organizaciji lokalne samouprave i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, predstavljeni su aktuelni programi Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i organizacije Evropske unije za ruralni razvoj (IPARD).

Ministarstvo poljoprivrede je sa IPARD-om potpisalo ugovor na osnovu kojeg će iz evropskih fondova biti povučeno oko 175 miliona evra za razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje.

Edukacija poljoprivrednika u novoformiranim ruralnim centrima na području Kragujevca, ali i drugih gradova u Srbiji, prvi je korak u realizaciji programa Ministarstva poljoprivrede i IPARD-a, rečeno je na skupu šumadijskih poljoprivrednika.

"Poljoprivrednim proizvođačima mnogo znače ovakvi skupovi, jer su nam informacije o mogućim podsticajima neophodne. Često nismo u situaciji da budemo obavešteni o raznim vrstama podsticajnih sredstava i kredita, a veliku pomoć očekujemo kako u pripremi dokumentacije za konkurisanje kod evropskih fondova, tako i u rešavanju problema koji muče naše selo", rekao je Goran Mijailović, predsednik udruženja "Šumadija voće" iz Čumića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu