Poseta delegacije Kragujevca pobratimskom gradu Bielsko-Biala - iKragujevac


Vesti

Delegacija grada Kragujevca koju su činili Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada i Slađana Radisavljević pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje i nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima, od 12. do 15. juna bila je u trodnevnoj poseti poljskom pobratimskom gradu, Bielsko-Biala.

Predstavnici grada Kragujevca, bili su jedna od devet delagacija koje su na poziv gradonačelnika Bielsko Biala Jaceka Krywulta, prisustvovali tradicionalnom Festivalu gradova pobratima pod nazivom "Upoznajmo jedni druge".

Cilj festivala koji se ove godine održao 11. put je upoznavanje sa kulturom i folklorom gradova pobratima i razmena iskustava u funkcionisanju lokalne samouprave.

Posle zvaničnih sastanaka koji su se održavali u zgradi gradskog parlamenta, predstavnici gradova pobratima iz Nemačke, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država Rumunije, Slovačke, Poljske, Mađarske i Srbije obišli su novoizgradjeni stadion sa 15 000 mesta koji je lokalna samouprava grada Bielsko Biala podigla sopstvenim sredstvima u iznosu od 30 miliona evra, kao i turističke potencijale ovog poljskog grada.

U kulturno umetničkom programu koji se tokom tri festivalska dana održavao na centralnom gradskom trgu, Kragujevac je predstavljao Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević". 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu