Kragujevačka "Čistoća" kupuje pet kamiona i 2.000 kontejnera - iKragujevac


Vesti

Na predstojećoj sednici Skupštine grada Kragujevca, koja je zakazana za 10. jun, pred odbornicima će se naći i predlog izmene programa poslovanja JKP "Čistoća", koja se odnosi na izmenu plana nabavke za ovu godinu.

Izmena plana podrazumeva kupovinu 5 kamiona smećara i 2.000 metalnih kontejnera. Razlog za ovakvu odluku je što je održavanje čistoće ulica otežano upravo zbog nedostatka sredstava za rad.

Čak osam godina u Kragujevcu nije obnavaljan vozni park "Čistoće", a od 16 smećara većina je često na popravci umesto na radu.

"Poznata je činjenica da nekoliko meseci grad ima problema, odnosno ovo javno preduzeće, sa funkcionisanjem pre svega zbog svoje likvidnosti, ali i zastarelog voznog parka. Poznato je javnosti da smo jedan kamion smećar morali da pozajmimo od grada Sombora i dosta često se samo taj kamion nalazi na ulicama Kragujevca. Ova odluka omogućiće nabavku pet novih kamiona i doprineti da se ova delatnost obavlja mnogo bolje", rekao je predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu