KRAGUJEVAC: Bahata doktorka izbacila obolelu od raka iz ordinacije! - iKragujevac


Vesti

''Tako nešto u životu nisam doživela. Umesto da dobijem medicinsku pomoć koja mi je preko potrebna, ili barem lepu reč i osmeh, isterana sam iz bolnice na najgrublji način i prepuštena božjoj volji - da odluči da li ću preživeti ili ne!''

Ovo je samo početak priče penzionerke Radmile Marić (74), koja boluje od karcinoma. Leči se u kućnim uslovima sem kad prima hemoterapiju na klinici za onkologiju Kliničkog centra Kragujevac. Sredinom prošlog meseca dobila je visoku temperaturu. U subotu 16. maja Hitna pomoć ju je prevezla na hirurgiju, a posle snimanja dobila je uput za onkologiju.

- Toliko sam bila slaba da sam morala u kolica, a tamo su me doveli prijatelji jer živim sama. Naišla je dr Jasmina Nedović u pratnji medicinske sestre i osula po meni: „Baš danas ti se povraća, i to u ovo doba, u subotu!“ Pa šta, takva je to bolest - tvrdi Radmila i nastavlja:

- Tražila sam da mi barem da infuziju kako bih se malo oporavila, a onda se doktorka grohotom nasmejala: „Ha-ha-ha-ha... Pa, nismo mi socijalna ustanova. Prepiši ti onkologiji kuću i penziju, pa ćemo da te gledamo, a ako ti se ne sviđa, idi iz ove zemlje, kao što je moj brat otišao! - priča Radmila.

Problem rodbina

Dr Jasmina Nedović priznaje da je izbio problem, a krivicu svaljuje na ljude koji su bili u pratnji nesrećne žene.

- Radmila je povraćala. Pregledao ju je hirurg, koji je kompetentniji od mene za digestivni trakt, i konstatovao da nema znakova akutnih oboljenja i da slučaj nije za hospitalizaciju. Potreban joj je bio higijensko-dijetetski režim koji se sprovodi kod kuće. Međutim, šestoro ljudi koji su došli s Radmilom insistirali su da je primimo u bolnicu. Imam utisak da je baka bila više ljuta na njih nego na nas, jer je oni nisu obilazili, već su se setili da dođu tog dana, u subotu, i dovedu je do bolnice. A ono što sam rekla, više je bila insinuacija na njihovu savest, da se podigne na viši nivo, jer joj ne ukazuju dovoljno pažnje, brani se dr Jasmina Nedović.

 

Izvor: Kurir

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu