Kragujevčanka među najboljim akademcima, puni desetkama i drugi indeks - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanka Mina Bakliža među najboljim akademcima. Posle engleskog upisala i dizajn.

Kada sa diplomom profesora engleskog jezika nije uspela da nađe posao, Mina Bakliža odlučila je da upiše još jedan fakultet. Engleski je diplomirala u roku, sa prosečnom ocenom devet, a na Fakultetu likovnih umetnosti, odsek Grafički dizajn, gde je na završnoj godini, niže samo desetke.

Prošlog meseca dobila je stipendiju Univerziteta u Kragujevcu, čime je svrstana među 13 najboljih u ovoj visokoškolskoj ustanovi, gde se školuje više od 16.000 studenata. Dobitnik je i nagrade "Akademik Dragoslav Srejović", kojom gradska uprava pomaže najbolje i najtalentovanije studente i srednjoškolce.

- Drago mi je da neko ceni uspehe nas studenata, a s druge strane to puno znači i u finansijskom smislu, jer se teško živi. Za najviše ocene potrebno je puno rada, odricanja i novca - kaže ova studentkinja.

Sa diplomom profesora engleskog jezika radila je kratko vreme, uglavnom na zamenama. Onda je odlučila da upiše Grafički dizajn. Doduše, kako sama kaže, nije baš sigurna šta je prelomilo jer umetnost je oduvek privlačila. Već je "pobrala" nekoliko značajnih međunarodnih priznanja, posebno kada je reč o dizajniranju plakata.

- Rusija i Poljska imaju najjače škole plakata - dodaje Mina. - Posebno mi je drago što su moji radovi bili zapaženi baš na tim konkursima, gde se javljaju najpoznatiji i najbolji svetski dizajneri.

PRIMLjENA NA UNIVERZITET U MILANU

MINA planira da nastavi školovanje i stekne zvanje mastera.Prijavila se na konkurs univerziteta u Milanu. Ovih dana dobila je obaveštenje da je primljena. Veruje da su je preporučili uspeh i međunarodne nagrade. Sledeći korak je da konkuriše za stipendiju italijanske vlade, jer sama ne može da pokrije troškove školovanja u inostranstvu.

novosti.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu