Voda poskupljuje od nove godine - iKragujevac


Vesti

JKP " Vodovod i Kanalizacija" najavljuje povećanje cene vode za oko devet odsto zbog, kako navode, usklađivanja cene sa inflacijom. Nova cena će za građane biti nešto više od 63 dinara, a za privredu 122,38 dinara po kubiku.

U ovom javno komunalnom preduzeću navode da ovu godinu  završavaju sa dobrim rezultatima, uprkos problemima sa nelikvidnošću koji su rešeni uz pomoć kredita uzetih kod banaka. Do nelikvidnosti je, kako kažu došlo zbog nenaplaćenih dugovanja koja su premašila 850 miliona dinara, od čega građani duguju 590 miliona, a ostatak privreda.Na osnovu već sklopljenih ugovora o reprogramu oko 20 odsto duga građana i 30 odsto duga privrede biće naplaćeno, a prema najavi iz ovog preduzeća veliki dužnici će biti isključeni sa mreže.

Planovi ovog JKP za sledeću 2013. godinu su isti kao i za ovu : proizvodnja od oko 20 miliona kubnih metara vode, investicije od oko 200 miliona dinara bez povećanja zaposlenih,  i planira se korigovanje plate zaposlenima u odnosu na inflaciju za 2013. godinu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu