Zaštitite svoj automobil od soli na putu - iKragujevac


Svaštara

Srbija je zavejana, a putari se protiv klizavih puteva bore, između ostalog, i tonama soli. Kako to utiče na naše automobile?

So je dragocena, kada je otapanje leda u pitanju, ali znajte da ima "zube", i da to najbolje osete naši atumobili, ali i obuća. Zato je važno da obuću očistimo čim se izujemo, a automobile peremo što češće možemo, barem jednom u sedam dana. Od soli prvo propadaju nezaštićeni delovi, a onda i sva ona mesta na karoseriji na kojima se zadržavaju voda i blato.

Najosetljivija mesta su:

- rubovi krila

- spojevi na haubi i na krilu

- donji deo vrata

- spojevi na zadnjoj haubi i pragovi

Osim redovnog pranja, šta još možemo da uradimo?

Za efikasnu zaštitu od korozije automobila koriste se specijalni lakovi, a neophodno je i prskanje donjeg dela karoserije i prostora oko motora proizvodima na bazi voska. Pitajte na benzinskoj pumpi da liimaju te proizvode, ili tražite u svom servisu da vam zaštite automobil od soli. Takođe, takvi proizvodi treba da se mažu i na plastične delove ispod vrata, unutrašnji deo blatobrana i rubove.

A kada zima prođe, i kada zimske gume zamenite letnjim, obavezno svoj automobil odvezite u servis na čišćenje prostora motora.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu