Raspametite društvo! Popularna pića u domaćoj režiji! - iKragujevac


Svaštara

Napravite sami ovih 8 veličanstvenih pića. Brzo i lako!

Votka-kisela
Sastojci: votka, kisela voda
Pravo piće za dame. Jer, svi kažu: ako volite da popijete, a nećete da se ugojite, pijte votka-kiselu. Votka je jedno od alkoholnih pića sa najmanje kalorija, a kisela voda ih uopšte nema. Ovo piće nema ni nikakvu hranjivu vrednost.

Mičelada
Sastojci: pivo, limeta, vuster-sos, ljuti sos, biber, morska so, led
Ne samo da je ovo piće lepo samo po sebi nego i inače važi za najbolji lek protiv mamurluka. Dobro ga je piti u bilo koje doba dana! Za one koji nisu probali mičeladu, to vam je kao pivo sa osvežavajućim i slanim ukusom. Kažu da je i zdravo jer je puno ugljenih hidrata. Najbolje je da za pravljenje mičelade koristite neko svetlo, lagano pivo.

Viski-džin
Sastojci: viski i džin
Iako bezbojna pića obično bije glas da su lagana, ni neka obojena nisu bauk. Na primer, neke vrste viskija su samo malo kaloričnije od votke, a za tih nekoliko kalorija dobićete 50 puta više ukusa i mirisa. Ipak, budite obazrivi sa ovim pićem: sipajte dosta leda i soda-vode, i nikako ne preterujte. Nekoliko pića je sasvim dovoljno da vam podigne raspoloženje, a da vam ne naškodi na bilo koji način.

Vino
Sastojci: uglavnom grožđe
Ovo nije neka velika tajna: malo vina je odlično za zdravlje. Crveno vino je, uz to, veoma hranjivo: sadrži gvožđe, natrijum, magnezijum... I puno je toliko bitnih antioksidanata.

Mimoza/Belini
Sastojci: šampanjac, sok od pomorandže/sok od breskve
Prvo: Mimoza je mešavina šampanjca i soka od pomorandže, dok je belini mešavina šampanjca i soka od breskve. U šampanjcu postoji značajna količina antioksidanata. Kad se ovo pomeša sa sokom od pomorandže, punim vitamina C, dobije se baš lepo pićence. Kad je reč o beliniju, ovo piće je puno vitamina C, A i B, kao i kalcijuma, fosfora i magnezijuma.

Menhetn
Sastojci: burbon, vermut, angostura
Neverovatno, ali jedan od najukusnijih i najboljih koktela je - zdrav! Kako to? Vermut je pojačano vino, kojem su dodate razne travke.

Sangrija
Sastojci: crveno vino, limun, pomorandže, limeta, šećer, sok od pomorandže, džin, jabuke...
Postoji mnogo recepata za sangriju, a vi uvek tražite piće koje je pravljeno sa više voća, a manje šećera. Najbolje je da u sangriji ima mnogo soka od jabuke.

Krvava Meri
Sastojci: votka, sok od paradajza, vuster-sos, tabasko-sos, celer, so i biber
Zvali su je „krvava Meri“ i, po­gađajte - ovo je najzdraviji od svih koktela! Ima baš malo kalorija, a mnogo korisnih, hranjivih materija. Ukusno je.


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu