Budite lepi uz sodu bikarbonu - iKragujevac


Svaštara

Ona izbeljuje zube, dobra je za manikir, odlična za suvo pranje kose, idealna kao maska za lice, pa šta vas još sprečava da je koristite?

Dobrobiti sode bikarbone svima su nam dobro poznate. U poslednje vreme smo mogli dosta da čujemo o tome na koji način ćemo kuću najlakše očistiti sodom bikarbonom, ali evo i par saveta kako je upotrebiti za ličnu negu i održavanje lepote.

Prirodni dezodorans

Pomešajte malo sode bikarbone sa vodom i napravite pastu, pa nanesite ispod pazuha. Soda bikarbona isušuje kožu, pa ćete se lakše boriti sa problemima znojenja.

 Pročistite kosu

Sa vremena na vreme kosu je potrebno pročistiti od svih naslaga šampona, regeneratora i raznih proizvoda koje koristimo. To ćete najlakše napraviti tako da u šampon stavite malo sode bikarbone i koristite ga isto kao i svaki put.

Beli zubi

Umesto kupovnih i skupih proizvoda za izbeljivanje zuba možete pripremite smesu kod kuće. Od kašičica sode bikarbone i pet kapi vodonik peroksida napravite pastu. Doktorka Džesika Emeri savetuje da dodate nekoliko kapi vode ako je pasta previše gusta. Nanesite na zube četkicom i ostavite da deluje pet minuta. Iščetkajte pa isperite. Postupak možete ponavljati jednom nedeljno, ali budite oprezni jer možete da izazovete preosetljivost zuba.

Sredite kožicu oko noktiju

Jedan od jednostavnih načina da sredite kožicu oko noktiju je i nanošenje paste od sode bikarbone i vode. Smesu snažno utrljajte i odstranite višak kožice, a ako vam ostane još paste, iskoristite je za ruke.

Piling

Isti recept možete da iskoristite i za piling za lice.To je odličan način da uklonite mrtve ćelije sa kože i poboljšate cirkulaciju.

Neumoljivi mitiseri

Obično nas najviše nerviraju mitiseri na licu, a njih se nije lako rešiti. Kozmetički saloni imaju jednu tajnu: koriste destilovanu vodu za peglanje. Upravo nju možete da pomešate sa sodom bikarbonom i da zatim istrljate mitisere, savetuje kozmetičarka Perl Dvorkin. Pre toga možete da držite glavu nad parom odnosno vodom koju ste zagrejali u loncu. Mitisere istisnite prstima omotanim u pamučnu tkaninu.

Detoks kupka

Pomešajte sodu bikarbonu sa jednakom količinom soli i dodajte vodi. Možete ukapati malo eteričnog ulja sa mirisom lavande ili jasmina i kupka će biti božanstvena.

Suvo pranje kose

Ukoliko ste u žurbi i ne stižete da operete kosu, ali nemate ni šampon za suvo pranje možete da iskoristite sodu bikarbonu. Nanesite malu količinu sode bikarbone, koliko je potrebno, a količina zavisi od toga koliko se kosa zamastila. Zatim samo dobro protresite i iščešljajte kosu.

Soda bikarbona namenjena je kuvanju, a pravi znalci znaju i koliko je korisna pri kućnim poslovima. Sada su stručnjaci za lepotu i negu kože otkrili da je i odlično prirodno sredstvo kojim možemo da se negujemo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu