KG: Oni su izbegli ''pauka'' (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Do sada smo videli brojne načine kako vozači pokušavaju da se otrgnu iz "kandži" "pauka" koji bi da im odveze nepropisno parkiran automobil.

Mnogo je bahatih vozača koji parkiraju gde stignu bezobrazno obajšnjavajući "samo nek proba da mi digne auto". I nekako se desi da njima stvarno niko, ili retko ko, nešto i može, pa tako uvek nastradaju oni koji neće da se svađaju, nude mito ili koji jednostavno nemaju sreće. 

Nesavesni vlasnici automobila masovno se parkiraju na trotoarima, kolovozu ili u parku.Time često zaustavljaju saobraćaj, pešacima onemogućavaju prolaz, a stanarima izlaz iz zgrada ili ulazak u garaže. Iako pauk svakodnevno odnese oko 20 nepropisno parkiranih automobila, i uprkos kaznama do 13.000 dinara, ova pojava ne jenjava.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac