Radnički menja Vojvodinu u ABA ligi? - iKragujevac


Sport

Ko će sve učestvovati u ABA ligi u sezoni 2013/14 biće poznato do 20. juna. Direktor Jadranske lige zadužen za takmičenje Josip Bilić izjavio da bi Radnički mogao da zameni Vojvodinu u slučaju njenog odustajanja.

 

U preostalih sedam dana klubovi moraju da isplate sve finansijske obaveze prema ligi, (dugove iz prethodne sezone i kazne), kao i da plate vajld kard za sledeću godinu. Vojvodina bi trebalo da plati jedinstven iznos - 150.000 evra.

Međutim, proteklih dana pojavile su se spekulacije da bi Vojvodina mogla da odustane od učešća u ABA ligi, kao i da će u tom slučaju Radnički iz Kragujevca uskočiti umesto Novosađana.

- Svi potencijalni učesnici takmičenja pismeno su obavešteni šta bi trebalo da učine kako bi bili licencirani. Ukoliko Vojvodina odustane, otvara se mogućnost za ulazak kragujevačkog Radničkog - petoplasirane ekipe iz Agroživ Superlige.  Ali da ne prejudiciramo stvari, videćemo, verifikacija je na skupštini, a svi klubovi su obavešteni o načinima plaćanja - istakao je direktor Jadranske lige zadužen za takmičenje Josip Bilić.

izvor: sportal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu