LENČUGE: U Superligi Srbije najduža pauza! - iKragujevac


Sport

Igrači domaće lige imaju pauzu od čak 171 dan godišnje, za razliku od brojnih kolega u Evropi, kojima sezona traje osam i po meseci.

Eh, da im je još koji mesec odmora...
Fudbaleri u Superligi Srbije, zajedno sa kolegama iz bivših nam bratskih republika, imaju ubedljivo najkraću sezonu u čitavoj Evropi! Pauza u srpskom prvenstvu traje čak 171 dan, za razliku od Engleza, Nemaca, Francuza ili Italijana, kojima prvenstva traje najmanje osam i po meseci.

Zato je potpuno apsurdno da i pored mnogo više vremena za pripreme, odmor i podizanje forme, naši igrači budu fizički i taktički mnogo lošiji od kolega.

Nekadašnji igrač Partizana Ivan Golac, koji je dugo nastupao u Engleskoj, a kasnije i trenirao ostrvske ekipe Torki i Dandi junajted, kaže da je uzrok ovog fenomena katastrofalan način rada srpskih stručnjaka.

- Neukost, nedostatak profesionalizma i zastarele metode rada upropašćavaju naš fudbal već decenijama. Prema ovim podacima, jasno se vidi da u Srbiji rade stručnjaci koji ne znaju svoj posao. Da budem precizan, domaći treneri ne umeju da pripreme igrače - kaže Golac.

On ističe još jedan fenomen koji je karakterističan za ovo podneblje.

- Iako treniraju duplo više od Engleza, Nemaca i Italijana, naši igrači zahvaljujući „stručnjacima“ imaju kontraefekat. Na Ostrvu je svaki minut treninga detaljno isplaniran, pa je na fudbalerima koji stignu iz Srbije napredak vidljiv već posle dve, tri nedelje - dodao je Golac.

Koliko božićni i novogodišnji praznici umeju da budu osetljiva tema, najbolje se videlo u Realu. Zbog slabih rezultata, ljutiti Žoze Murinjo odlučio je da skrati praznovanje svojim fudbalerima, pa će im slobodu dati samo od 23. do 29. decembra iako nemaju zvaničnu utakmicu sve do 6. januara.

Pauze po Evropi

Crna Gora 192
Srbija 171
Slovenija 168
Hrvatska 159
Ukrajina 144
Poljska 141
Švajcarska 129
Nemačka 118
Italija 115
Španija 114
Francuska 111
Engleska 89
Škotska 85

izvor: kurir.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu