Radnički pobedio fenjeraše u uzbudljivom meču - iKragujevac


Sport
Crveni vole da „treniraju živce“ svojim navijačima. Od potpunog ponora u prvom, Kragujevčani su odigrali sjajno drugo poluvreme i upisali 13. pobedu u sezoni. Bez Tray Crofta, kragujevački sastav je otišao put Leskovca na duel protiv ekipe Zdravlja koja se grčevito bori za opstanak.


Domaćin je u finišu druge četvrtine serijom 16:3 otišao na veliki odmor sa ogromnih 16 poena viška (51:35). Delovalo je da Radnički ne može da pronađe svoju igru i rešenje za motivisane Leskovčane. Međutim, Milić Blagojević i Kobe Webster nisu imali nameru da se pomire sa porazom i vraćaju svoj tim u meč. U 27. minutu Crveni stižu na – 3 (54:51), ali Zdravlje uspeva da odbije nalet i do kraja treće deonice povećava prednost na +6 (63:57). Šta više, otvara sjajno i poslednji period i stiče opet dvocifrenu razliku. Opet na scenu stupa pomenuti dvojac Radničkog i još jednom gura svoju ekipu napred do potpunog preokreta na 4 minuta do kraja meča (73:74). Taj „udarac“ domaćin nije mogao da podnese i nije uspeo do kraja utakmice da vrati prednost na svoj konto. MVP meča, Milić Blagojević je sa linije slobodnih bacanja, u samom finišu duela, doneo svojoj ekipi 4 poena viška i pobedu za konačnih 78:82 (19:16, 32:19, 12:22, 15:25).

Dragomir Jović je bio najefikasniji u ekipi Zdravlja sa postignutih 23 poena, dok su Jordan Callahan i Jovan Đorđević upisali po 18. Kobe Webster je odigrao najbolju utakmicu od kada je pojačao redove Kragujevčana sa 16 poena, 6 skokova i 3 ukradene lopte. Milić Blagojević je sa ukupnim indeksom 30 bio najbolji igrač utakmice. Zabeležio je učinak od 22 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu