U Kragujevcu održan tradicionalni novogodišnji 3x3 turnir - iKragujevac


Sport
Košarkaški savez Srbije i 3x3 Srbija su veoma uspešnu sezonu završili novogodišnjim turnirom u Kragujevcu, na kome se u osam kategorija takmičilo oko 70 ekipa.


Podršku ovoj velikoj sportskoj manifestaciji pružio je grad Kragujevac.

Kragujevac je već više od deceniju domaćin turnira 3x3 basketa, sada već Olimpijskog sporta, a velika je čast što je Košarkaški savez Srbije odlučio da kraj veoma uspešne sezone u 2023.godini, u kojoj su osvojili svet i Evropu, ozvaniči i završi u našem gradu, kazao je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca. To potvrđuje našu višegodišnju uspešnu saradnju ali i to da Kragujevac jeste grad sporta koji pored vrhunskih sportista ima i uslova da bude domaćin značajnih i velikih sportskih manifestacija. Trudili smo se, a nastavićemo i dalje da ulažemo u izgradnju i rekonstrukciju sportske infrastrukture, jer smo svesni da ako želimo dobre rezultate, nove mlade buduće šampione i vrhunske sportiste, moramo, naglasio je Stevović, da im omogućimo uslove u kojima će razvijati svoje sportske talente i opredeljenja. On je podsetio da je prošle godine na košarkaškom terenu kod Sokolane u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije postavljena prva profesionalna podloga za basket 3x3, ali najavio i da neće biti poslednja, jer Kragujevčani kao veliki ljubitelji ovog sporta, moraju da imaju uređene terene za košarku ali i basket tri na tri, poručio je Stevović.

3x3slika2

Tradicionalno kao i svake godine završavamo uspešnu sezonu 3x3 Srbije i Košarkaškog saveza Srbije i to u Kragujevcu, najvećim turnirom koji je sada već postao prepoznat na svetskom nivou, rekao je generalni sekretar Nacionalnog sportskog saveza 3x3 basket, Nenad Tanasijević. Kragujevac ima jedinu lokaciju gde može da se postave tri terena za različite kategorije a ove godine ih je bilo osam sa oko 70 ekipa. Turnir je završen velikim finalom seniora koje predstavlja i prvu stanicu Vinter tura 2023-2024.


Novogodišnji 3x3 turnir na Šumadija sajmu u Kragujevcu bila je i prilika da posetioci pogledaju sve osvojene trofeje i medalje u tekućoj godini odnosno titule sa Svetskog i Evropskog prvenstva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu