Kragujevčanin Lazar Belošević pobednik Svetskog kupa u dizanju tegova - iKragujevac


Sport
Kragujevčanin Lazar Belošević, šampion Evrope i sveta u Powerliftingu, u kategoriji mrtvo dizanje (deadlift), prethodnog vikenda je osvojio prvo mesto na Svetskom kupu u konkurenciji takmičara do 110kg održanog u Poljskoj.

Iako je podigao neverovatnih 330kg, to je znatno ispod njegovih mogućnosti, ali je to bio dobar strateški potez i sasvim dovoljno za pobedu i kvalifikaciju za učešće na prestižnom takmičenju ,,Arnold classic", koje će se naredne godine održati u američkoj državi Ohajo.

Kod Beloševića nema predaha. Čim je sišao sa postolja i stigao u Srbiju, vratio se u svoju teretanu i nastavio da trenira. Kaže da je to iz ljubavi prema poslu, sportu, ali i kako bi obezbedio sredstva za buduća takmičenja. Tu su naravno i svi oni, koji ne mogu da čekaju i propuštaju treninge, jer im od njih zavisi zdravlje i kvalitet života, a to su uglavnom deca sa motoričkim problemima, koji su kod Beloševića na rehabilitaciji svakodnevno i potpuno besplatno.

Na pitanje šta očekuje od takmičenja u Americi, Belošević kroz smešak odgovara – Ma, samo da stignem, a tamooo... Pa, pobediću!

Belošević je i balkanski rekorder sa podignutih 380 kg, osnivač i predsednik jedinog kragujevačkog powerlifting kluba i sportskog udružnja ,,Gvozdeni vukovi”, koje se bavi i humanitarnim radom, a ovaj trijumf je samo nastavak sjajnih rezultata i postignuća ovog mladog sportiste.

IMG-20231130-WA0002.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu