FK "Radnički 1923" obeležio 100 godina postojanja - iKragujevac


Sport
Prolaskom gradskim ulicama uz navijačke pesme i baklje, kako ih i bodre na utakmicama, a potom i koncertom u Velikom parku, „Crveni đavoli“ i Kragujevčani proslavili su vek postojanja svog fudbalskog kluba „Radnički 1923“.


Stogodišnjicu FK „Radnički 1923“ obeležavamo upravo u godini kada kreće gradnja novog stadiona u Kragujevcu. Biće ona teška za nas zbog privremenih uslova za trening, ali ova zrela energija daju volju svima da preguramo taj težak period, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić, koji je prisustvovao proslavi jubileja sa članom gradskog veća za sport Predragom Stevovićem.



S druge strane dobijamo stadion koji će biti po svim UEFA standardima, a kako je naglasio i predsednik države, veliki ljubitelj fudbala, najlepši a možda i najveći stadion van Beograda. Borimo se na sve moguće načine da i mlađe generacije razviju osećaj da je Kragujevac njihov grad, da je „Radnički“ njihov klub i da mi kao Kragujevčani imamo svoj klub koji moramo da pratimo i podržavamo naše sportiste. To je jako lepa stvar i verujem, istakao je gradonačelnik, da će proizvod svega toga jednog dana biti pune tribine na novom stadionu.



Na koncertu u Velikom parku nastupili su neki od poznatih kragujevačkih izvođača – grupe Osvajači, Trajb i Ironija i pevačica Katarina Bogdanović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu