Prijem za državnog prvaka u planinskom trčanju - iKragujevac


Sport
Za člana Planinarsko-ekološkog kluba Gora, Kragujevčanina Nemanju Raškovića, koji je osvojio zlatnu medalju na državnom prvenstvu u planinskom trčanju danas je upriličen svečani prijem u zgradi Gradske uprave. Prijemu je prisustvovao i predsednik PEK Gora, Nikola Pantović, a u ime Grada Kragujevca pozdravio ih član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.
Ponosni smo što imamo šampione i u sportu koji nije tako popularan kao neki drugi u kojima naš grad već briljira. Osvajanje medalja inače daje elan mladim sportistima za postizanje sličnih rezultata, a zlatna odličja u nekom manje popularnom sportu imaju poseban značaj zato što sutra možemo očekivati da baš taj sport postane opredeljenje sve većeg broj dece i donese nam nove šampione, naglasio je Stevović. On je podsetio da je PEK Gora uvršten u godišnji program finansiranja i poručio da će Grad Kragujevac nastaviti da podržava klub u svakom pogledu.

Trku održanu na Suvoj planini, na stazi dugoj 44,5 kilimetara sa 2600 metara elevacije, Nemanja Rašković je istrčao za 5 časova i 28 minuta.

Ovo je najveći uspeh koji sam ostvario u dosadašnjem delu sportske karijere, rekao je državni prvak, objasnivši da je reč o veoma zahtevnoj stazi koja u otežanim vremenskim uslovima iziskuje dodatni psihofizički napor. U uslovima visoke temperature stvorila se veća želja za pobedom, kazao je Rašković, a posebnu motivaciju sam dobio kada sam na tridesetom kilometru video da sam prvi. Ovo je nagrada za sve prethodne godine u kojima sam puno i vredno radio.

Predsednik PEK Gora, Nikola Pantović, naglasio je da je ovo veoma važan uspeh za klub. Nemanja je pravi promoter našeg kluba i to u disciplini koja iziskuje veliki napor i odvaja vrhunske sportiste od rekreativaca, kazao je Pantović, dodavši da je pored njega još nekoliko trkača koji prave ovakve rezultate iz čiste ljubavi prema klubu i sportu, budući da nisu vezani nijednim profesionalnim ugovorom.

main_3 (58).jpg

main_4 (41).jpg

main_5 (27).jpg

main_2 (44).jpg

main_1 (75).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu