Davidović i Panić za moćni Radnički - iKragujevac


Sport
Rukometni klub Radnički je pred početak pripremnog perioda za narednu sezonu povukao značajan potez dovođenjem dva vrsna pojačanja koja bi trebalo da budu važni šrafovi u mašineriji kragujevačkog superligaša. Prvi u nizu je povratnik u redove crvenih, jedan od ljubimaca publike u sezoni 2021/2022 i drugi strelac ekipe sa postigutih 111 golova, pivot Veljko Davidović (30), koji je svojim vrsnim partijama, borbenošću i zalaganjem razgaljivao srca navijača u Jezeru.


Zadovoljstvo je vratiti se u Kragujevac, nekadašnju prestonicu kneza Miloša, pogotovo u staro jato i izvanredan klub i kolektiv. Radujem se novim izazovima koji su predamnom i pred ekipom i verujem da ćemo imati šta i da pokažemo srpskom rukometu. Kostur ekipe je već nekoliko sezona na okupu bez nekih većih promena. Mislim da ova ekipa još uvek nije pokazala sav svoj potencijal, tako da verujem da će ova sezona biti ta u kojoj će taj potencijal doći do izražaja. Uz nekoliko novajlija i novog trenera reklo bi se da će to biti sveža krv koja će zadati impuls ekipi i pružiti joj dodatni kvalitet. Priželjkujem što veći broj navijača i ljubitelja rukometa, kao i najvatrenije pristalice Radničkog-Crvene đavole, koji daju dodatni motiv ekipi na svakom meču, izjavio je po povratku u Radnički Veljko Davidović.

Veljko je rukometom počeo da se bavi sa 14 godina u rodnom Čačku u ekipi Mladost, a u bogatoj internacionalnoj karijeri je nastupao i za Požegu, Proleter, Dinamo, Radnički KG, Bidasou i Lausarote (Španija), Novi Pazar, Butel (Makedonija), Neseziore (Izrael), a u Kragujevac je pristigao iz poljskog kluba TORU Wybrzeže.

Potpisnik jednogodišnjeg ugovora, Smederevac Petar Panić (25) je ozbiljan pretenent da se vrlo brzo nađe pri vrhu liste ljubimaca kragujevačke publike. Reč je o levom beku razornog šuta u visokom procentu realizacije, ubice protivničkih odbrana koga odlikuje i odlična i požrtvovana uloga u fazi defanzive. Dugo je bio na meti kluba iz šumadijske prestonice, a od ovog leta će ponosno poneti crveni dres.
Petar rukomet trenira od osme godine u RK Smederevo, a nosio je dres Partizana, Dinama, HSG Suhla (Nemačka), Crvene zvezde, Rudara, Al-Ahlija (Katar), a sa ekipom Al-Noor iz Saudijske Arabije je igrao na završnom turniru svetskog klupskog prvenstva.

Gledajući i igrajući godinama protiv ekipe Radničkog, stekao sam utisak da među igračima vlada sjajna atmosfera, delovali su mi kao jedna porodica. Nakon povratka iz Katara nije bilo teško odlučiti se da postanem deo kluba sa takvom tradicijom kao što je Radnički! Drago mi je da sam dobio tu priliku i daću sve od sebe da opravdam kako svoja tako i očekivanja ljudi iz kluba. Poznajem par momaka iz ekipe koji su, pre svega, dobri ljudi, a zatim i jako kvalitetni igrači. Verujem da ova ekipa zaslužuje sam vrh tabele kao i učešće u Evropi, a nadam se da ćemo Veljko, koji je jedan od iskusnijih i mogu slobodno da kažem među najboljim pivotmenima u ligi i ja pomoci u tome. Na kraju bih pozeleo svima dobro zdravlje, a neka teren priča za nas, reči su novopridošlog bombardera Radničkog Petra Panića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu