Željana Radaković u crvenom dresu - iKragujevac


Sport
Rukometni klub Radnički se zahuktava pred početak naredne sezone i u fazi je kompletiranja ekipe pred izazove koji im predstoje. Nakon određenih kadrovskih promena u sastavu i popune mesta na desnom krilu, ukazala se potreba za popunom mesta na bekovskim pozicijama. Izbor je pao na igračicu koju su čelnici kluba pratili u dužem vremenskom periodu, Željanu Radaković (20) sa kojom je sklopljena dvogodišnja saradnja.


Željana pokriva mesto srednjeg beka, ali može uspešno da odgovori zadacima i na ostalim bekovskim pozicijama. Odlikuje je razoran i precizan šut, osećaj za asistenciju i borbenost u fazi odbrane. Rukometom se bavi od sedme godine u rodnom Mokrinu, a u 13. godini prelazi u Kikindu gde je i okončala prethodnu sezonu. Za kadetsku reprezentaciju Srbije je odigrala 15 utakmica.

Srećna sam i velika mi je čast što karijeru nastavljam u klubu kao što je Radnički, sigurna sam na obostrano zadovoljstvo. Posebno mi je drago što nastavljam da idem očevim stopama, koji je i sam nekad nosio crveni dres Radničkog. U Kragujevac sam došla kako bih napredovala i napravila značajan iskorak u daljoj karijeri. Pred nama kao mladom ekipom su veliki izazovi, nadam se da ću se radom, zalaganjem i kvalitetom igre brzo uklopiti i opravdati očekivanja koje je klub postavio u predstojećoj sezoni, reči su novopečenog beka Radničkog Željane Radaković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu