Dragan Študer na klupi ženske ekipe Radničkog - iKragujevac


Sport
Rukometašice Radničkog su uprkos brojnih pehova koji su ih zadesili, prethodnu sezonu završile na sedmom mestu, tako da će i naredne predstavljati klub i grad u eliti srpskog rukometa.

Nakon završetka saradnje sa Bojanom Milentijevićem, šumadijski superligaš je na mesto šefa stručnog štaba angažovao iskusnog stručnjaka iz svojih redova, povratnika iz rukometne pečalbe Dragana Študera.

Študer (53) je posle okončanja igračke karijere, trenerskim pozivom počeo da se bavi 1998. godine trenirajući brojne generacije mlađih kategorija Radničkog i izbacio u orbitu plejadu igrača koji su činili okosnicu prvog tima.

U seniorskoj konkurenciji je trenirao Radnički, Lokomotivu, dok je prethodne četiri godine predvodio ekipu francuskog Karkasona.

2008. godine je sa pionirima Radničkog osvojio šampionat Srbije.

„Zahvalio bih se pre svega rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju da predvodim prvi tim ženske sekcije RK Radnički u narednoj sezoni.

Veliki izazov u mojoj karijijeri, jer ću po prvi put predvoditi ženski tim.

Nadam se da ću odgovoriti izazovima i očekivanjma igračica, stručnog štaba i rukovodstva kluba.

Ono što mogu da obećam je pakleni rad i posvećenost i da ćemo nastaviti da rastemo kao tim.

Posebno ću se fokusirati na individualni napredak igračica, imajući u vidu da su to uglavnom mlade devojke koje bi trebalo da budu oslonac kluba u periodu koji dolazi, potpomognute iskusnijim igračicama od kojih će imati šta da vide i nauče.

Prvo okupljanje je predviđeno za ponedeljak 31. jul“, reči su novog šefa struke Dragana Študera.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu