Novo igralište i za mališane u Dobrači - iKragujevac


Sport
Učenicima izdvojenog odeljenja O.Š. ’’21. oktobar ’’ u Dobrači i najmlađima ovog šumadijskog sela predato je na upotrebu igralište izgrađeno u dvorištu škole. Kao i nedavno otvoreno igralište za decu u Rudničkoj ulici, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, ljuljaške, tobogan, penjalice i druge sprave, parkovski mobilijar i tartan podloga izašli su iz radionice preduzeća Šumadija d.o.o., a donacija su holandske kompanije CTP Invest koja posluje u Srbiji. U prisustvu meštana, roditelja učenika, predstavnika gradske uprave, direktorke O.Š. ”21. oktobar”, Danijele Raletić, igralište su mališanima predali predstavnici društveno odgovorne kompanije CTP Invest i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.


Kontinuirano i sistematski Grad Kragujevac podjednako ulaže u sportsku infrastrukturu kako u gradu tako i na selu i time želimo da pokažemo da nam je stalo da mladi ne odlaze iz svojih sela, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Dečije igralište izgrađeno u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, istog je kvaliteta i sadržaja kao i ona u samom centru grada, jer želimo da svi imaju istu šansu na obrazovanje i bavljenje sportskim aktivnostima. Zato imamo pravo da kažemo da Kragujevac jeste lider u pravljenju igrališta za decu i sportskih terena na otvorenom, istakao je Stevović, a ono na šta sam izuzetno ponosan je što i u ovako izazovnim vremenima i država i grad imaju snage da ulažu u zdravlje nacije.

 

Odgovornim stavovima lokalna samouprava daje podstrek domaćim ili stranim kompanijama koje posluju kod nas da aktivno učestvuju u zajednici doniranjem i podrškom kao što je kompanija CTP Srbija donirala sredstva za izgradnju ovog igrališta u Dobrači i Rudničkoj ulici, koje smo nedavno predali na upotrebu našim najmlađim sugrađanima. Pored ostalog, kazao je Stevović, to je i način da mlade motivišemo da izađu iz svojih kuća, ostave računare, tablete i mobilne telefone i svoje slobodno vreme provedu u prirodi sa svojim vršnjacima.
Izdvojeno odeljenje O.Š. ’’21. Oktobar’’ u Dobrači ima deset učenika od kojih su dva u predškolskom programu, kaže Miloš Taković, učitelj i ističe da je igralište od velikog značaja za sve njih, jer dobijaju uslove za igru i druženje kao njihovi vršnjaci u gradu i zato smo veoma zahvalni i školi i gradu i komapniji.
Puno nam je srce kada vidimo sreću na licima dece i ovo je druga donacija u Kragujevcu posle igrališta izgrađenoj na gradskoj lokaciji, a biće ih još, najavio je Petar Kolognat, rukovodilac biznis razvoja kompanije CTP Srbija. Imamo sjajnu saradnju sa gradom a kao odgovorna kompanija uvek vraćamo zajednici u kojoj poslujemo dajući svoj doprinos. CTP Srbija je holandska firma koja posluje u 10 zemalja centralne i istočne Evrope. U Kragujevcu je izgradila dve fabrike kompanije Janfeng a sa izgradnjom treće počinje krajem meseca.
Do kraja godine, prema rečima Stevovića, ostala su još dva igrališta da se završe i to u mesnim zajednicama Lepenica i 21. oktobar u Ulici Slovačkih pobunjenika. Time ćemo u ovoj godini uratiti sedam terena za male sportove, isto toliko igrališta za decu, četiri teretane na otvorenom, a u planu je, najavio je Stevović, da, osluškujući želje građana, sledeće godine nastavimo i rezultat bude još veći i zato su nam veća sredstva opredeljena budžetom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu