Počeo noćni turnir u malom fudbalu u Rači - iKragujevac


Sport

U Rači je juče na terenima za male sportove Srednje škole „Đura Jakšić“ počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu. Ove godine takmičenje će se odvijati u kategorijijama veterana, seniora, kadeta i pionira, a igraće se po futsal pravilima.

Nagradni fond za seniore je 650.000 dinara, od čega će prvoplasirani osvojiti 500.000, drugoplasirani 100.000 i trećeplasirani 50.000 dinara.

„U kategoriji seniora ove godine imamo 32 ekipe, podeljene u osam grupa, od kojih po dve prvoplasirane odlaze u sledeću fazu takmičenja. Nadamo se da započinjemo još jedno kvalitetno fudbalsko druženje u Rači, jer očekujemo da ćemo na našem turniru videti čitavu futsal reprezentaciju Srbije“, najavljuje Miloš Nikolić, direktor Turističke organizacije opštine Rača, koja je organizator turnira. Već na svečanom otvaranju Račani su popunili tribine, pa se očekuje da će ovogodišnja  fudbalska zanimacija biti pravo osveženje za sve ljubitelje malog fudbala. Prve utakmice u kategoriji seniora počinju u 21 sat, a kada od 1. jula sa takmičenjem krenu i mlađe kategorije, utakmice će startovati sat ranije. Organizatori, očekuju, ukoliko ih vremenske prilike posluže, da turnir traje do kraja jula.

Mario Badjuk

Foto : TO Rača

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu