Stevović: Olimpijski komitet Srbije podržao jedinstveni pilot projekat - iKragujevac


Sport
Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim. Na sastanku je bilo reči o jedinstvenom sportskom pilot projektu koji će grad Kragujevac da pokrene a za čiju realizaciju će dobiti podršku nacionalne sportske organizacije.


U razgovoru sa predsednikom Maljkovićem i generalnim sekretarom OKS Višackim, nakon predstavljanja jedinstvenog pilot projekta u Srbiji pored podrške za realizaciju, dobio sam najbolje moguće savete i sugestije za unapređenje sporta u Kragujevcu, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Reč je o projektu za sledeću godinu a tiče se omasovljenja sportova koji imaju problem sa regrutnom bazom. Uz podršku nacionalnog Olimpijskog komiteta u okviru pilot projekta podižemo sportove koji do sada nisu imali odgovarajuće trenažne procese, trenere, stručne kadrove pa ni dovoljan broj dece, rekao je Stevović. Na ovaj način želimo da pokažemo da Kragujevac stvarno jeste i da će uvek biti grad sporta i grad koji čini sve za svoju omladinu. Podrškom Olimpijskog komiteta Srbije u sprovođenju sjajnog i jedinstvenog pilot projekta i podrškom granskih saveza, kvalitet sporta i broj vrhunskih sportista će biti na mnogo višem nivou, poručio je član Gradskog veća.

Olimpijski komitet Srbije sa velikim zadovoljstvom će podržati projekat finansiranja trenera u 7 sportova i besplatnog treninga za decu u narednoj godini, kazao je generalni sekretar Đorđe Višacki. Takođe, Olimpijski komitet Srbije će u okviru podrške organizovati zajedničke sastanke sa nacionalnim sportskim savezima ovih sportova kako bi se uključili i dali podršku u realizaciji jedinstvenog projekta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu