STEVOVIĆ: Uskoro otvaranje igrališta kod Sokolane, planirana otvorena teretana i park za pse na jezeru Bubanj - iKragujevac


Sport

Fudbalsko i košarkaško igralište u naselju Stara radnička kolonija, kod zgrade Sokolane, potpuno je obnovljeno, a za rekonstrukciju ovih sportskih terena izdvojeno je više od 8 miliona dinara iz gradske kase.

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac asfaltiralo je pešačke staze i terene za košarku i fudbal, a za ove radove izdvojeno je oko 6 miliona dinara.

Zaposleni u preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Šumadija“ napravili su nove sportske rekvizite.

Otvaranje je najavljeno za nekoliko dana, kada bude postavljena nova profesionalna koš tabla, najavljuje član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Iako na prvi pogled sve izgleda završeno na sportskim terenima ispred zgrade Sokolane, a tokom sunčanih dana na tom prostoru i fudbal i košarku uveliko igraju mnogi školarci svih generacija, planirano svečano otvaranje ovih terena najvljeno je tek za nekoliko dana.

Obimni poslovi obavljeni su tokom prošle godine kako bi ovaj prostor izgledao potpuno drugačije.

Zamenjena je ogradna mreža koja će u narednom periodu sprečavati iskakanje lopte na obližnju saobraćajnicu, pa će i bezbednost mladih koji se bave sportskim aktivnostima biti veća.

Osim toga, postavljeni su novi golovi i koševi, naglasio je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, koji je dodao da će otvaranje terena biti tek za nekoliko dana jer se čeka postavljanje nove profesionalne košarkaške table.

Kompleks Voja Radić je tokom prošle godine potpuno promenio svoj izgled. Obavljeno je kompletno uređenje ovog dela naselja, asfaltiranje, zamena vodovodnih i kanalizacionih instalacija i ozelenjavanje.

Na ovom prostoru postavljeno je savremeno dečje igralište namenjeno najmlađim Kragujevčanima.

Uskoro će biti postavljen kompletan mobilijar, navodi član Gradskog veća za sport Predrag Stevović koji je istakao da lokalna samouprava poseban akcenat stavlja na uređenje dečjih igrališta.

Jedno savremeno dečje igralište koje je uređeno po svim standardima košta oko milion i po dinara, a najveća investicija je tartan podloga.

Stevović najavljuje da će u narednom periodu, u saradnji sa preduzećem za profesionalnu rehabilitaciju Šumadija, nastojati da nabave novu mašinu koja će reciklirati gumu, a koja će biti iskorišćena za tartan podlogu na igralištima.

Inače, iz gradske kase za obnovu dečjih igrališta i izgradnju novih na području Kragujevca planirano je 20 milina dinara u 2021. godini.

Na jezeru Bubanj planirana je otvorena teretana, park za pse i dečije igralište, poručio je Stevović.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu