Rukometašice Radničkog i zvanično u Superligi - iKragujevac


Sport

Rukometni klub Radnički, jedan od najmlađih klubova u srpskom rukometu, postavio je visoke ciljeve, koji su poznavaocima prilika delovali nerealno i previše optimistički. Nakon samo četiri godine postojanja, klub iz srca Šumadije ima razloga za slavlje. Naime, ženska ekipa Rukometnog kluba Radnički je promovisana u novog člana elite srpskog rukometa, a njihove kolege iz muškog tima očekuje baraž utakmica, kako bi pokazali gde im je trenutno mesto.

Iako smo na početku godine nedvosmisleno postavili cilj ulazak u Superligu, odigrali jesenji deo sezone na vrhunskom nivou, bez poraza, a zatim u istom stilu nastavili prvenstvo, epidemija Koronavirusa nam nije dozvolila da onako kako smo želeli, na samom terenu, trijumfalno ostvarimo i obeležimo ulazak u najviši rang. Sjajno smo odigrali 14 utakmica, dali priliku mladim igračicama i nošeni podrškom sa tribina dokazali da nam je mesto u eliti. Ova odluka je došla za zelenim stolom, ali imamo satisfakciju da smo rezultatski, prednošću od pet bodova prilikom prekida prvenstva, apsolutno zaslužili da se nađemo u Superligi, jasan je sportski direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Potrudićemo se da na deficitarnim pozicijama dovedemo adekvatna pojačanja, kako bi bili konkurentni, mada će nam cilj prve sezone biti opstanak u ligi, dalji razvoj i sticanje iskustva naših talentovanih, mladih igračica koje predstavljaju budućnost kragujevačkog i srpskog rukometa. Ovaj plasman je satisfakcija za sve u klubu, koji su dali svoj maksimum kako bi došli do uspeha. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi od koje imamo svu moguću podršku i čestitam Kragujevčanima novog ženskog superligaša, poručio je Rašković.

Početak prvenstva je zakazan za poslednju nedelju septembra.

Muška ekipa Rukometnog kluba Radnički čeka odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije o terminu odigravanja baraž-utakmice sa ekipom Hajduk Veljka iz Negotina o ulasku u ARKUS mušku Superligu.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu