Radnički cilja prvi trijumf u mini-ligi - iKragujevac


Sport

Priliku da upišu prve bodove u mini-ligi odbojkaši Radničkog imaće u četvrtak, 27. februara, kada će se u svom „SBB Jezeru“, sa početkom u 17 časova, sastati sa ekipom Mladog radnika iz Požarevca.

Kragujevčani su proteklog vikenda doživeli ubedljiv poraz na gostovanju braniocu titule novosadskoj Vojvodini, pa će u duelu sa Požarevljanima pokušati da poprave utisak i dođu do veoma bitnih bodova u borbi za plej-of.

Stanje na tabeli je takvo da izabranicima Dragana Kobiljskog nameće imperativ trijumfa, s obzirom da bi novi rezultatski neuspeh u velikoj meri umanjio šanse Šumadinaca da se nađu među prve četiri ekipe na kraju ove faze takmičenja.

Požarevljani su u dalekoj boljoj poziciji uoči ove utakmice, budući da trenutno drže treće mesto na tabeli i imaju tri pobede više u odnosu na Kragujevčane. Pritom, Mladi radnik u „SBB Jezero“ stiže osokoljen trijumfom na gostovanju beogradskom Partizanu minulog vikenda (3:2) i sa željom da u srcu Šumadije inkasira nove bodove.

Nakon prva dva duela Kragujevčana i Požarevljana u tekućoj sezoni, skor u pobedama je izjednačen – 1:1. Radnički je u prvom meču na svom parketu slavio sa 3:2, da bi u uzvratnom susretu Mladi radnik uspeo da se revanšira, i to identičnim rezultatom

Sigurno da je pred odbojkašima Radničkog delikatan zadatak, ali se nadaju da će uz podršku svoje verne publike uspeti da dođu do značajnih bodova.

Startovali smo u mini-ligi porazom u Novom Sadu, ali sada nam se pruža prilika da pred našom publikom popravimo utisak. Mladi radnik je dobra ekipa sa par iskusnih igrača u svojim redovima, međutim, ja sam ubeđen da ukoliko maksimalno ozbiljno uđemo u meč, možemo da ih dobijemo. Pozvao bih sve ljubitelje odbojke i naše navijače da dođu u što većem broju i da nas bodre, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo pobedom, poručio je Nikola Goić, srednji bloker kragujevačkog tima.

Ulaz na utakmicu biće slobodan, a za one koji su iz nekog razloga sprečeni da uživo isprate ovaj duel, obezbeđen je direktan prenos na Drugom kanalu RTS-a. 


  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu