Treći Svetosavski turnir za vikend u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Tradicionalni rukometni Svetosavski turnir „Kragujevac 2020“ u organizaciji Rukometnog kluba Radnički, biće održan u subotu i nedelju, 18. i 19. januara u „SBB hali Jezero“. Turnir je namenjen generaciji igrača 2005-to i mlađe u obe kategorije. Ovogodišnji, treći po redu turnir prvi put će biti međunarodnog karaktera, jer će učešće uzeti Rukometni klub Vardar iz Skoplja, dvostruki prvak Evrope. Učestvovaće i dve ekipe iz Šapca – Metaloplastika, takođe dvostruki šampion Evrope i bivši prvak Srbije i Medicinar, Rukometni klub Beograd, kao jedna od jedinstvenih „fabrika“ talenata u Srbiji i domaćin kragujevački Radnički.

I ove godine imamo čast da ugostimo vrhunske ekipe iz Srbije i okruženja sa malo izmenjenim konceptom samog turnira. Naime, prethodnih godina smo u istom danu imali takmičenja u mini-rukometu i rukometu, a sada smo se fokusirali samo na rukomet. Novina je ta da će turnir trajati dva dana, kako bi rasteretili ekipe i ugostili naše sportske prijatelje, kako iz Makedonije, tako i iz Srbije. Očekujem dobre utakmice i kvalitetnu igru, druženje između ekipa, sa ciljem da i ove godine pobedi rukomet pre svega, istakla je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Rukometnog kluba Radnički i dodala da će turnir u mini-rukometu biti održan u februaru.

Turnir će početi u subotu, 18. januara kada će se od 19.30 sastati ženske ekipe Radničkog i Vardara, a potom će u 20.30 svoju utakmicu odigrati isti rivali, ali u muškoj konkurenciji.

Nastavak turnira sledi u nedelju i to prema sledećem rasporedu:raspored.png

Ulaz je slobodan za sve utakmice u SBB hali Jezero.

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu