Vaterpolisti Radničkog na „Banjici“ - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog ovogodišnji nastup u Superligi Srbije započinju u sredu od 20 časova, gostovanjem najtrofejnijem srpskom timu, Partizanu, na „Banjici“.

Kragujevčani u ovo takmičenje ulaze posle pauze od mesec dana, koja je delom uslovljena i baraž mečevima Partizana sa Solarisom u kojima je srpski predstavnik izborio opstanak u elitnom regionalnom takmičenju.

Mlada ekipa trenera Uroša Stevanovića u najjačem sprskom takmičenju sticaće iskustvo u odmeravanju snaga sa timovima iz Regionalne A1 lige, a pored „crno-belih“ to su Crvena zvezda i Šabac.

- Posle duže pauze sa nestrpljenjem iščekujemo početak takmičenja i željni smo utakmica i borbe. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i osvežimo. Očekujem pre svega jake utakmice i na nama je da pružamo dobre partije posle kojih će rezultati sam doći. Mnogo nam znače ovi mečevi, pre svega zbog napredovanja ekipe i stasavanja mlađih igrača, jer se najviše napreduje kroz jake utakmice – smatra Lazar Dobožanov, golman Radničkog sa šireg spiska reprezentacije Srbije.

„Crno-beli“ su iz duela sa Šapcem i Zvezdom preneli samo jedan bod, ali nema sumnje da će učiniti sve da se u okršajima sa A2 ligašima izbore za plej-of i priliku da dođu do pete uzastopne, a ukupno 30. titule prvaka države.

- Partizan je tvrd protivnik na domaćem terenu i sigurno će dati sve od sebe da dođe do pobede. Sa druge strane, mi ulazimo u utakmicu bez opterećenja i pokušaćemo da ih iznenadimo. Očekujem veliku borbu u bazenu i veoma zanimljivu utakmicu – zaključio je Dobožanov.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu