Kadetski reprezentativac u redovima Radničkog - iKragujevac


Sport

Lider jesenjeg dela prvenstva Super b Lige,grupa „istok-zapad“ je povukao prvi potez u zimskoj pauzi.Ugovorena je saradnja sa kadetskim reprezentativcem Vučkom Mrvovićem ( 17) koji pokriva poziciju levog beka.Angažman Mrvovića je nastavak orijentacije Kragujevačkog superligaša da pored borbe za najviši plasman,radi na stvaranju i kooptiranju mladih i talentovanih igrača u prvi tim, koji će predstavljati osnovu u daljoj budućnosti.

-Radi se o mladom i izuzetno perspektivnom igraču koji igra na poziciji levog beka. Pratio sam njegov razvoj od državnog prvenstva generacije 2001-vo gde je bio nosioc igre ekipe Rudara iz Kostolca. Odlikuje ga razoran i precizan šut,agresivnost u odbrambenim zadacima i što je najbitnije velika želja za napretkom i usavršavanjem. Svojim igrama je zaslužio i opravdao poziv u kadetsku reprezentaciju i mišljenja sam da je zalog za budućnost, kako Radničkog,tako i srpskog rukometa. - jasan je Aleksandar Radosavljević, šef stručnog štaba.

Mrvović je rukometom počeo da se bavi sa 9 godina u rodnoj Smederevskoj Palanci a u karijeri je nastupao i za Rudar iz Kostolca.

-Izrazio bih zahvalnost šefu stručnog štaba Aleksandru Radosavljeviću na ukazanom poverenju. Zadovoljstvo je biti deo njegovog tima. Očekujem da će mi rad u Kragujevcu pružiti jedno novo iskustvo u smislu zdrave konkurencije,pri čemu mislim na saigrače približnog godišta. Nadam se da će moje iskustvo iz kadetske reprezentacije ( od skora) i nastupa u Superligi doprineti ulasku Radničkog u viši rang.

Odluka da pređem u niži rang takmičenja je jedna od onih u smislu još većeg izazova,a upravo na tom putu sam se i pronašao sa trenerom Radosavljevićem. Njegova vizija modernog rukometa,sa eksplozivnim napadom i agresivnom odbranom se podudara sa mojim željama. Za sve navedeno od velike važnosti je i podrška uprave kluba na čelu sa direktorom Stavrom Raškovićem -poručio je Vučko Mrvović.
 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu