Delfini potopili Rumuniju u Kragujevcu (VIDEO) - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali Rumuniju u prvom kolu Svetske lige, rezultatom 19:8. Podmlađeni "delfini" u odličnom svetlu predstavili se publici u Kragujevcu.

 Vaterpolisti Srbije uspešno su započeli odbranu titule u Svetskoj ligi, pošto su u prvom kolu u Kragujevcu savladali Rumuniju sa 19:8.

Podmlađena ekipa Srbije igrala je prvi meč posle osvajanja zlatne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru, a kragujevačka publika pozdravila ih je gromoglasnim aplauzom.

Izabranici Dejana Savića odlično su počeli meč, pa je prva četvrtina završena vođstvom "delfina" od 6:0, dok je već na poluvremenu bilo 11:1.

Rumuni su u trećoj deonici iskoristili opuštenost srpskih vaterpolista i smanjili na 12:6, ali su "delfini" u poslednjoj deonici zaigrali mnogo bolje i na kraju stigli do ubedljive pobede.

Ovako je protekao meč u Kragujevcu:

18.42 - Kraj, Srbija - Rumunija 19:8.

Dodali su gas "delfini" u poslednjoj četvrtini i stigli do ubedljive pobede.

18.28 - Posle tri četvrtine, Srbija vodi sa 12:6.

Mnogo bolja igra rumunskih vaterpolista, koji treću deonicu dobijaju prilično ubedljivo - 5:1. Kao da je ubedljiva prednost Srbije na poluvremenu uspavala "delfine". Ipak, ne bi trebalo da se postavlja pitanj pobednika.

18.07 - Poluvreme, Srbija - Rumunija 11:1.

Nastavili su "delfini" u istom ritmu i u drugoj četvrtini, doduše primili su i jedan gol. Najefikasniji na meču Milan Aleksić sa četiri pogotka.

17.46 - Ubedljivo vođstvo Srbije posle prve četvrtine - 6:0.


"Delfini" rešetaju sa svih pozicija, Rumuni ne znaju šta ih je snašlo. Duško Pijetlović sa dva gola predvodi podmlađenu ekipu Srbije.

17.33 - Sa nekoliko minuta zakašnjenja, počeo je meč u Kragujevcu. "Delfini" već u prvom napadu dolaze do prednosti, pogotkom Duška Pijetlovića.

Izvor: RTS

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu