SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: Košarkaši Partizana igraju protiv Radničkog - iKragujevac


Sport

Dvorana "Jezero" će u utorak 24. novembra biti "mala". Prvi čovek kragujevačkog tima je Nikola Lončar, nekada ljubimac navijača crno-belih.

Epizoda KK Radnički iz Kragujevca bila je lepa, ali i kratka. Prelazak iz Vršca u Šumadiju, sa Miroslavom Nikolićem na klupi nije bio promašaj. Ne, naprotiv. Košarkaši Radničkog brzo postaju deo ABA lige, srpske trojke, ali i Evrope. Ipak, još brže se tim i ugasio. Sada, godinu i kusur kasnije Kragujevac ponovo ima Radnički, ali Radnički s tri K! Prvi čovek tima je Nikola Lončar, nekada košarkaš Partizana i na putu je da mu se ostvari jedna želja – da u „Jezero“ dođe Partizan.

Detalji su dogovoreni i crno-beli u utorak, 24. novembra (19.30) igraju prijateljski meč protiv Lončarevih pulena. Radnički je član Druge lige Zapad 2 i bez poraza predvodi „karavan“.

- Odmah nakon reaktiviranja KKK Radnički ideja nam je bila da se predstavimo navijačima u našem gradu sa jednom prijateljskom utakmicom protiv velikog kluba. Imajući u vidu moju košarkašku prošlost, realno je bilo da to bude KK Partizan – rekao je Lončar, predsednik KKK Radnički i, između ostalog, dodavši:

- Ovo je pokazatelj da smo na dobrom putu i da za sada radimo kako smo planirali. Put do velikih utakmica i protiv zvučnih imena će biti težak, ali mi imamo najveće košarkaške ambicije. Uz veliki rad, strpljenje i posvećenosti košarci, sigurno ćemo ostvariti naše ciljeve.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu