Delfini "potopili" Nemačku u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Kragujevcu selekciju Nemačke sa 14:8 (3:3, 4:2, 3:1, 4:2) i ovom pobedom i teoretski osigurala učešće na završnom turniru Svetske lige.

Izabranici selektora Dejana Savića ubedljivo su vodeći u B grupi s maksimalnim učinkom nakon pobeda protiv Španije u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačke u Hamburgu (19:10) i Rusije u Astrahanju (17:8). U poslednjem 6. kolu srpski vaterpolisti dočekuju Rusiju 14. aprila u Kruševcu.

Savić je protiv Nemaca izveo podmlađen sastav, a od iskusnijih u timu su bili Filipović i golman Mitrović. Očekivana pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Vaterpolisti Srbije su dominirali u bazenu Sportskog centra "Park", bez većih problema kontrolisali utakmicu i još jednom "potopili" Nemačku posle trijumfa u Hamburgu.

Mlade snage opravdale su Savićevo poverenje, posebno igrom u odbrani, a nejefikasniji su bili Filipović sa pet i Strahinja Rasović sa četiri gola.

Na tabeli Srbija ima 15 bodova, Rusija 12, Španija 3, Nemačka 0.

Srbija je branilac trofeja Svetske lige, ali ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu