Radnički krenuo sa pripremama za ABA ligu i Evrokup - iKragujevac


Sport

Košarkaški klub Radnički startovao je pripreme za sledeću sezonu, a trener Miroslav Muta Nikolić prozvao je 16 igrača koji konkurišu za tim.

Ekipu je napustio prošlosezonski najbolji igrač Aleksandar Ćapin, koji je pojačao podgoričku Budućnost.

Od starta treneru su na raspolaganju Stefan Jović, Miloš Dimić, Marko Marinović, Duško Bunić, Sava Lešić i Strahinja Stojačić, dok će se reprezentativac Stefan Birčević priključiti nakon operacije.

Očekuje se da u sredu u Kragujevac stigne pojačanje iz SAD Di-Džej Sili, a po završetku prvenstva Evrope ekipi će se priključiti i Nikola Kalinić.

Pred novu sezonu, šef stručnog štaba Radničkog Miroslav Muta Nikolić ističe suštinsku razliku u pristupu pripremama, u odnosu na protekle četiri godine.

- Igraćemo dva jaka takmičenja za šta će nam trebati 15 spremnih igrača. Preovlađuju novi igrači i ovoga puta, to je teže za uigravanje, ali radićemo što bolje možemo dok ne počne takmičenje.  Biće promena u igri. Sklopili smo mlađu ekipu, verujem da će imati više želje i da će unositi više emocija, da će dokazati talenat koji imaju. Igraćemo brže, biće veći broj izmena jer nas očekuje više utakmica. Trudićemo se da ostanemo prepoznatljivi, izjavio je Muta.

izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu