KK Radnički: Država treba da pomogne i nama! - iKragujevac


Sport

Predsednik Košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin istakao je da država mora da pomogne i tom klubu, koji je uz Partizan i Crvenu zvezdu predstavnik Srbije u evropskim takmičenjima naredne sezone. On uvažava klubove iz Beograda, ali smatra da je pomoć najviših institucija potrebna i ligašu iz Kragujevca.

- Svedoci smo apela dva beogradska kluba iz proteklih mesec dana koji su rezultirali potvrdom da će, angažovanjem predstavnika državnog vrha Srbije, Partizan i Crvena zvezda biti podržani za takmičenja u narednoj sezoni. Uz dužno poštovanje dve sportske institucije, naglašavamo da će i Radnički reprezentovati našu državu u jednom od dva takmičenja na međunarodnoj sceni koja počinju od jeseni. Učestvovaćemo u Evrokupu, kao jedini predstavnik Srbije, i u regionalnoj ABA ligi, gde ćemo braniti uspeh iz prošle sezone, plasman na F4 Jadrana. I mi smo prinuđeni da se borimo za svoju egzistenciju u ovim teškim vremenima za sport i državu u celini. Otuda se nadamo se da ćemo na delu videti da je i Radnički potreban državi, baš kao što su Partizan i Zvezda, za koje se izdvajaju budžetska sredstva. Naša su očekivanja da zaslužujemo adekvatnu podršku, u skladu sa rejtingom koji imamo kao predstavnik srpske košarke i u meri koju odrede nadležni u državi. To podrazumeva i uticaj na menadžmente javnih preduzeća da se pozitivno opredele prema ponudi za sponzorstvo Radničkog. Čvrsto verujemo, baš kao i naše kolege, da su "pravila igre za sve ista".

Košarkaški klub Radnički počinje pripreme za sezonu 2013/2014. u ponedeljak 12. avgusta. Tog dana u 18 časova, šef stručnog štaba Miroslav Muta Nikolić izvršiće prvu prozivku igrača i kandidata za prvi tim.

U novoj sezoni Radnički će učestvovati po peti put u ABA ligi, a u Evrokupu će imati debitantski nastup. U narednoj kalendarskoj godini učestvovaće na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća i u Superligi Srbije.

izvor: sportal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu