Vodosnabdevanje - najveći problem ruralne sredine - iKragujevac


Politika

U nekim selima na teritoriji grada Kragujevca vodosnabdevanje predstavlja egzistencijalni problem tamošnjih stanovnika. 

Na današnjoj konferenciji za novinare, čelnici Gradskog Odbora SNS Kragujevac su istakli dugogodišnji problem nedostatka vode u seoskim sredinama na teritoriji grada Kragujevca (Donja Sabanta, Gornja Sabanta - zaselak Orašje, Bukurovac, Velike Pčelice, Rogojevac, itd.) rezultat je neaktivnosti aktuelne gradske vlasti.

U Velikim Pčelicama, u zaseoku Dubrave, lokalna vlast je još pre pet godina obećala iskopavanje arterijskog bunara ne bi li na taj način rešila problem vodosnabdevanja za oko pedeset domaćinstava. Ipak, to još uvek nije urađeno, iako su se građani ovog sela više puta obraćali lokalnoj samoupravi za pomoć. Nailazili su samo na ćutanje i nezainteresovanost. Poslednji put su od lokalne samouprave dobili odgovor da je račun blokiran i da zato bunar nije iskopan.

U Rogojevcu je veliko predizborno obećanje bilo da će celo selo biti priključeno na vodovodnu mrežu. Ubrzo je objavljena vest da je taj projekat uspešno završen i da svi stanovnici sela imaju vodu. Stvarno stanje stvari je ipak mnogo drugačije. Pumpa i hidrofor na izvoru Jankovića česma nisu spojeni sa električnom mrežom, bazen gde se skladišti voda nema priključak ni za struju ni za vodu, a plastična creva koja treba da dovedu vodu do objekata leže pored puta neupotrebljena. Za to vreme se gradska vlast hvali kako je ceo Rogojevac uključen na vodovodnu mrežu. Stanovnici Rogojevca znaju istinu: vode u Rogojevcu nema.

Ulaganjem u vodosnabdevanje sprečio bi se odlazak mladih ljudi sa sela u grad. Sela ne bi odumirala kao što je sada slučaj. Umesto davanja lažnih obećanja, trenutna gradska vlast bi trebalo da rešava probleme građana, jer im je to posao za koji su plaćeni. Plaćamo ih svi mi, pa su svima nama i odgovorni. Zato su dužni da odgovornost i preuzmu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu