SNS KRAGUJEVAC: Za nesigurna i nepredvidiva vremena neophodan siguran, proveren i pouzdan lider - iKragujevac


Politika

Izlivi iskrenog, ponekad i prostodušnog oduševljenja što mogu da upoznaju onoga kojeg smatraju najpozvanijim među nama da vodi  zemlju i narod najupečatljivija su slika kragujevačkog subotnjeg  mitinga podrške kandidaturi Aleksandra Vućića za predsednika Srbije.


Kragujevački odbor Srpske napredne stranke imao je u subotu čast i zadovoljstvo, ali i ogromnu odgovornost da bude domaćin svom najdražem i najznačajnijem gostu- aktuelnom predsedniku Srbije, predsedniku svoje Stranke, ali i najvećem favoritu na predstojećim predsedničkim izborima, gospodinu Aleksandru Vučiću.

 

 

snsmiting2.jpg


Skupu koji je krenuo ispred prostorija kragujevačkog SNS-a masovno su se pridruživali građani, pa su već nakon nekoliko desetina metara i najprostranije kragujevačke ulice postale pretesne za sve one koji su bili srećni što mogu i uživo da gledaju, slušaju i pozdrave svog predsednika.

Njima su se na najčuvenijem kragujevačkom Trgu kod Krsta pridruživale i brojne pristalice iz okolnih šumadijskih mesta. Oni su, naravno, pristigli sa nekoliko autobusa, za razliku od nekih drugih koji su još koliko prošlog vikenda u Kragujevac dolazili sopstvenim automobilima i iz prilično udaljenih mesta, jer je, očigledno, reč o aktivistima, doduše, neuporedivo malobrojnijim od onoga što smo ove subote videli kod Krsta.

snsmiting5.jpg


Skupu se obratio legendarni Lazar Ristovski, podsećajući, ukratko, da je Srbija zauvek prozrela i prezrela one koji bi samo da kritikuju, da ruše i da razgrađuju i koji se prema zemlji koja ih je izrodila ponašaju kao pravi izrodi. Jedna od mladih liderki SNS-a, Jelena Milivojević iz Aranđelovca, podestila je na zamašne mere populacione politike koje je donela država kako bi mladi ne samo ostajali da u Srbiji sviju svoje porodično gnezdo, već da bi se u što većem broju vraćali, a mogućnošću da nađu odgovarajuće zaposlenje i obezbede pristojan standard za svoju novoosnovanu porodicu.

Prof.dr Danica Grujičić, vrhunski stručnjak svetske slave, a, istovremeno, prava narodna doktorka, svima pristupačna, ljubazna i uvek spremna da pomogne ponovo je podsetila koliko je zdravstvenih ustanova izgrađeno i najmodernije opremljeno poslednjih godina, posebno ističući da je samo u poslednjih osam godina zaposleno bezmalo 28 hiljada zdravstvenih radnika, te dodeljeno preko 11 hiljada specijalizacija mladim lekarima koji će činiti budućnost srpske medicine za koju građani neće imati razloga da brinu, naprotiv.

snsmiting3.jpg

Na kraju, kako i dolikuje, masi od oko osam hiljada okupljenih građana obratio se i sam predsednik Aleksandar Vučić. U svom uobičajenom vizionarskom maniru, on je više govorio o onome što bi tek trebalo da se uradi, a manje o urađenom, jer o tome govore dela, svima dostupna i na usluzi. Predsednik Vučić je najviše govorio o kapitalnim projektima planiranim za
Kragujevac, ali i celu Šumadiju, uz napomenu da bez napredne i razvijene Šumadije nema prosperitetne Srbije.

Zato je infrastrukturna putna mreža istinski krvotok koji povezuje Kragujevac sa dva kardinalna putna koridora, 10 i 11, te da je taj projekat u punom pripremnom zamahu. Time će i manja okolna mesta biti međusobno kvalitetno povezana, a sve ono što je do sada u njima urađeno dobiće svoj potpuni smisao. Predsednik Vučić zna koliko je za Kragujevac važna realizacija severne obilaznice koja će grad ne samo saobraćajno da rastereti, nego će i doprineti bezbednosti dece na ulicama, ali i zdraviji vazduh za sve žitelje našeg grada.

Kragujevac je suviše veliki i važan srpski grad da bi njegovi stanovnici morali po zdravstvenu pomoć da odlaze u prestonicu. Taj problem rešiće se rekonsktrukcijom postojećeg Univerzitetskog kliničkog centra, ali i izgradnjom potpuno novog krila unutar njega, za šta je već opredeljeno 50 miliona evra.

Kriza izazvana panademijom nanovo nas je podsetila koliko je važno da imamo medicinsku suverenost, ali i ekonomsku, političku, vojnu, o čemu će tek da se obrati javnosti i više nego dobrim vestima. Pogotovu u svetlu današnjih globalnih događanja, u ovim, kako reče predsednik Vučić, smutnim vremenima, kada se ne zna šta nosi već sledeće jutro. Na veliko odobravanje prisutne mase naišla je i izjava predsednika Vučića da će se u mandatu naredne vlade privesti kraju izgradnja stadiona Čika Dača, uz uverenje da će se tako i centar kragujevačkih događanja seliti prema Šumaricama na koje smo toliko s punim pravom ponosni.

snsmiting4.jpg

Predsednik je podsetio da nas i dalja, a posebno skorija prošlost obavezuju na čast, na moral i na poštenje,te da i dalje moramo da se držimo baš tih načela i vrednosti. Istoriju bešćašća su ionako ispisivali neki drugi, što i dalje sasvim neuvijeno čine. Zato je naglasio da on, stranka čiji je predsednik, kao ni svi oni koji ga podržavaju neće reći ni jednu ružnu reč o političkim protivnicima, bez obzira na najotrovnije strele koje oni svako malo odapinju na aktuelnu vlast, izmišljajući i kombinujući zrnce istine sa golom laži, pri čemu je ishod kolosalna laž.

Prosto je neverovatno kako neki ljudi ne shvataju ozbiljnost trenutka u kojem se nalazi čitav svet, pa tako i naša zemlja, te se i dalje bave krajnje perifernim temama, u maniru one čuvene „koliko đavola može da stane na vrh igle“. I koji i dalje seire nad svakim eventualnim incidentom ili akcidentom, kao da slede onu „što gore, to bolje.“ Istovremeno, okreću glavu na drugu stranu kad ih direktno prozovu da kažu svoj otvoreni stav o najvažnijim globalnim pitanjima i našim pozicijama u vezi s tim. Ili odgovaraju krajnje uvijeno, zakukuljeno i zamumuljeno.
E baš je u tome najznačajnija razlika između njih i njega koji govori jezikom razumljivim svakom čoveku iz naroda. I koji mu zato i veruje. I želi da mu se za svoju muku direktno obrati, jer je njihovo poverenje sticao godinama i delima koja govore sama za sebe. Pa i da ga časti baš svojom domaćom rakijom. A šta u tome ima lošeg? Sem za one koji preziru sve što je naše, domaće?

Da ne pominjemo neshvatljivu neprofesionalnost medija koji neskriveno navijaju za drugu stranu, sve kiteći se epitetima nezavisni, nepristrasni... Možda ih treba podsetiti da su se i ratovi prekidali kada su se održavale olimpijade.

A ovo čemu danas svedočimo jesu igre bez presedana. Nakon kojih će istorija zauvek izbrisati one koji ne umeju da se nose s istinskim izazovima. Za šta je neophodno jedinstvo i zajedništvo, iznad svega. Jer je u pitanju sudbina nacije i države, a ne borba za vlast i to po svaku cenu. Za čije očuvanje kroz mir i stabilnost garancija jeste samo jedan, kroz mnogo
iskušenja već proveren čovek- Aleksandar Vučić, jednostavno, sazdan da pobeđuje!

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu