Zakazana prva sednica gradskog parlamenta u ovoj godini za petak 14. februar - iKragujevac


Politika

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović je posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa zakazao 31. redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak 14. februar sa početkom u 09.00 sati.

Na prvom ovogodišnjem zasedanju odbornici će razmatrati predlog izmene Statuta Centra za obrazovanje Kragujevac kojim će ovoj ustanovi biti uvedena nadležnost nad organizacijom boravka dece predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije grada Kragujevca u rekreativnom centru na Kopaoniku, rekao je Petrašinović. Pored odluka o uvećanju osnovnog kapitala JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Šumadija“, odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora ovog preduzeća o nabavci kamiona, bagera, mehanizaciji za putnu infrastrukturu i drugim sredstvima neophodnim za obavljanje svoje delatnosti.

Pred odbornicima će se naći i odluka kojom se definiše program kontrole hrane na gradskim tržnicama u Kragujevcu koji će biti sproveden sa Institutom za javno zdravlje, kako bi, ističe Petrašinović na osnovu uzorkovanja, kontrole i ispitivanja hrane koja se prodaje na gradskim pijacama, garantovali njenu bezbednu upotrebu. Grad Kragujevac je za ove namene opredelio oko 3,5 miliona dinara.

U okviru tačke izbora, imenovanja i postavljenja, odbornici će odlučivati o postavljenju Vladana Jovanovića, odbornika Skupštine grada za direktora Centra za socijalni rad „Solidarnost“, o čijem je postavljenju dobijena saglasnost nadležnog ministarstva.

Imajući u vidu da se u skupštinskoj proceduri za predstojeće zasedanje već nalaze finansijski planovi i programi rada pojedinih ustanova kulture, očekujemo da će se oni kao i ostali koji pristignu u propisanom roku naći u okviru dopune dnevnog reda 31. sednice Skupštine grada, kazao je Petrašinović.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu