“300 Kragujevčana” pita: “Gde su završile životinje iz EKO PARKA?” - iKragujevac


Politika


Samo par dana po objavljivanju nove društveno korisne akcije udruženja “300 Kragujevčana”, koje je najavilo i samostalan izlazak na lokalne izbore na svojoj izuzetno posećenoj konvenciji, desile su prve sabotaže.

Iz udruženja “300 Kragujevčana” pozvali su sugrađane da se 13. aprila u Eko parku Ilina voda okupe i naprave malo druženje sa ciljem da ukažu na stanje u parku i insistiraju na dugoročnom rešenju problema održanja eko parka. Kao kratkoročni cilj akcije postavili su obezbeđivanje određenih količina hrane za životinje u parku, sređivanje i ozelenjavanje parka, sportske događaje za decu i odrasle ali i doručak i muzički program za sve prisutne. 

Međutim, danas, kada su želeli da odvezu nešto hrane životinjama, ih je sačekala zabrinjavajuća vest da su sve životinje iz parka odvezene kombijem na nepoznatu lokaciju. Ko je i zašto baš sada odvezao životinje za sada je misterija za članove ovog udruženja. Kako kažu, tu će misteriju već sutra pokušati da reše slanjem dopisa svim mogućim institucijama koje mogu imati veze sa ovim misterioznim događajem u kome će tražiti obrazloženje. 

Akcija ostaje da se održi u terminu u kom je planirana, u subotu 13. aprila u Eko parku Ilina voda, a organizatori očekuju još veći odziv građana nakon sumnjivog nestanka životinja. Najavljuju da će svi planirani događaji da se održe pa čak i akcija skupljanja hrane za životinje jer i ako su završile na nekom drugom mestu, hrana im je sigurno potrebna.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu