Vučić sa predstavnicima kompanije CMEC - iKragujevac


Politika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije CMEC (China Machinery Engineering Corporation) sa kojima je razgovarao o razvoju lokalne energetske infrastrukture.

Tokom susreta sagovornici su posebno istakli Kragujevac, jedan od najvećih gradova Srbije, koji ima ogromne potrebe za razvojem novih izvora energije, imajući u vidu velika ulaganja stranih investitora i intenzivni razvoj grada u oblasti industrije. Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, kao i Tomislav Nikolić. 

Na sastanku, kojem je prisustovao i ministar Aleksandar Antić, dogovoreno je da Ministarstvo rudarstva i energetike formira tim Vlade Republike Srbije, koji će biti zadužen za pronalaženje najboljeg modela za realizaciju razvoja energetske infrastrukture u ovom delu Srbije.

Kompanija CMEC, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, radi na realizaciji projekta Kostolac, kao jednog od prvih strateških kapitalnih energetskih objekata u Srbiji posle više decenija.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu