SNS - Budžet grada Kragujevca tradicionalno je nerealan - iKragujevac


Politika

Proračun grad Kragujevca tradicionalno je nerealan. Kada netko pravi proračun u 2009, 2010,2011, 20112. i promaši u planovima za preko 50%, onda se postavlja pitanje kako očekivati ​​od nekoga ko je toliko grešio da zna napraviti proračun za 2013. Planirati proračun od preko 85 miliona evra a ostvariti godinama unazad samo četrdesetak miliona evra više nije stvar neznanja već loše namere.

 Grad Kragujevac, kao univerzitetski centar, sveo se danas na rang trećerazredne palanke jer samo ti gradovi imaju ovako neozbiljne finansijske planove, dugovanja prema svima i potpuni nedostatak vizije. I dok ne postoji vizija u području rasta i razvoja Kragujevca, itekako je prisutna kod 1718 zaposlenih (ogroman broj zaposlen bez ikakvog konkursa i jasnih kriterijumima) koji pojedinačno koštaju sve nas 75.000 dinara bruto. Mnogo više nego što je prosečna plata u gradu, ali dovoljno za vernost lokalnoj vlasti. Do kada, znaju zaposleni Niskogradnje, prosvetni radnici, poljoprivrednici i druge pravne i fizičke osobe kojima lokalna koalicija danas duguje preko 50 miliona evra.

Biti za ovakav proračun znači zatvarati oči pred realnim stanjem i širiti lažni optimizam, politički isplativ, ali bez ikakvog utemeljenja i sa posledicama s kojima se suočavamo svi mi koji živimo u našem gradu.

Gradski odbor SNS

U Kragujevcu, 06.12.2012.


Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu