XXII Internacionalni džez festival u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

 Zadovoljstvo nam je da najavimo XXII Internacionalni džez festival Kragujevac koji će se održati u našem gradu od 27. do 29. avgusta na dve lokacije - Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i Zastavinoj bašti (Garden stage/Knežev arsenal).

XXII Internacionalni džez festival predstaviće publici savremenu evropsku džez scenu. Ovogodišnji slogan Festivala je STVARNOST, želimo da istaknemo potrebu i važnost održavanja kulturnih događaja i u vreme neizvesnosti i globalne krize.

Od 27. do 29. avgusta, tokom tri festivalske večeri u okviru glavnog programa predstaviće nam se muzičari iz Danske, Hrvatske, Severne Makedonije, Srbije, Albanije i Austrije. Prateći program započinjemo već 25. avgusta postavkom fotografija i jednokratnih kostima inspirisanih džezom, a dve muzičke radionice koje će voditi eminentni predavači imaju za cilj da aktivno uključe publiku i predstave manje poznate muzičke žanrove.

XXII IJFK organizuje "Art Kvart“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Kragujevca, Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Danske u Srbiji, Ambasade Republike Hrvatske.

"Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji našeg projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje."

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu