Električni orgazam otvara jubilarni Arsenal fest - iKragujevac


Kultura

Jubilarni Arsenal Fest 10 biće otvoren 4. jula nastupom bendova Električni orgazam, Čovek bez sluha i KBO! u prostoru "Zastavine bašte" u Kragujevcu, gde će svakog vikenda, tokom narednih mesec dana, biti održavane svirke značajnih imena domaće i regionalne muzičke scene, uz tribine, projekcije filmova i drugi festivalski prateći program.

Arsenal Fest 10 biće održavan, najavili su organizatori, uz neophodne mere zaštite zdravlja posetilaca u skladu sa preporukama i propisima nadležnih organa. Frontmen Električnog orgazma Srdjan Gojković Gile kazao je da im je posebno drago što konačno početak turneje "40 godina Orgazma" počinju baš na Arsenalu.

"Zbog situacije sa korona virusom totalno su nam se pretumbali datumi koncerata i, eto, igrom slučaja ispalo je da krećemo baš iz Kragujevca. Moram reći da nam je to baš drago, jer smo ga uvek doživljavali kao rokerski grad, sa publikom koja se dobro razume u ono što mi radimo", kaže Gile.

Pank rok bend Čovek bez sluha nakon albuma "Dogadjaj dana" (2011) nastavio je uzlaznu putanju sve većih priznanja i prepoznavanja u regionu, kako žestokim koncertnim nastupima, tako i aktuelnim "Stanimo u gard" (2018), koji je iznedrio upečatljive pesme poput naslovne, "I posle svega" i "Sad je kraj", čime je potvrdio reči frontmena Mikija Radojevića da "u rok muzici nema foliranja, ali i da umetnost nije stajaća voda, već reka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila".

KBO! je jedan je od muzičkih simbola Kragujevca, koji je status kultnog pank bend na prostoru bivše Jugoslavije i šire, izgradio kao zvučno prepoznatljiv trio sa dve gitare i bubnjem (bez basa) na albumima "Forever Punk" (1989), "Pozovi 93" (1990), "Za jedan korak" (1992), "Svetlo ludila" (1997), "(Ne)menjajte stanicu" (2001) i "Drugarska...stvar" (2002). Bend je nedavno spotom "Vikend" najavio novi album. Prethodno najavljeni program Arsenala od 24. do 27. juna 2020. godine prebačen je za 23, 24, 25. i 26. jun 2021. godine, a nastupe su za 2021. godinu već potvrdili Yngwie Malmsteen, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv i Đaikovski.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu